Офіційний сайт ― ПФ "ВІТА" / продаж живина, сальцій, комбікорм, компоненти

Корми, Сальцій, Живина

Facebook

Живина

kombikorm

Сальцій

Вапнякове борошно, Жом буряковий, Треонін, Лізин, Макуха соняшникова, Метіонін, МКФ, Сіль, Суміш вітамінів, Суміш мікроелементів, Шрот соєвий

                ico.header.search

Ukrainian English German Russian

Віта

Калькулятор расчета пеноблоков смотрите на этом ресурсе
Все о каркасном доме можно найти здесь http://stroidom-shop.ru
Как снять комнату в коммунальной квартире смотрите тут comintour.net

Класифікація вітамінів заснована на їх розчинності в жирах та воді. До групи жиророзчинних відносять вітаміни А, Д, Е, К, а до розчинних у воді - вітаміни

групи В (В1, В2, В3, В4, В5, В6, В12 та ін.) і С, які в незначній кількості резервуються в організмі.

Ретиноли (вітамін А) називають вітамінами росту. Їх відсутність призводить до зупинки росту. Ретиноли сприяють обміну речовин, підвищують стійкість до інфекційних захворювань, виступають як регулятор залоз внутрішньої секреції, виконують інші важливі функції.

Нестача вітаміну А призводить до багатьох важких захворювань, зокрема до патологічних змін у слизових оболонках, виділеннь з очей і носа, помутніння роговиці, нічній сліпоті. Особливо часті при авітамінозі А у тварин і птиці відбувається порушення відтворювальної здатності.

У рослинних зелених кормах, особливо в люцерні, міститься найважливіший із провітамінів А - β-каротин. В птахівництві каротиноїди сприяють фарбуванню жовтка яйця та пігментації шкіри й ніг курчат. Вміст ретинолів і каротиноїдів в яйці характеризує його якість.

Кальційфероли (вітамін D). Найбільш важливими з кальційферолів є вітаміни D2 (ергокальційферол) і D3 (холікальційферол). Це основні протирахітні препарати. Кальційфероли регулюють вміст кальцію і фосфору в крові, прискорюючи всмоктування цих елементів з кишечнику. Кальційфероли сприяють росту кісток, утворенню шкаралупи яєць, регулюють вміст солей кальцію в молоці.

Тривала недостатність кальційферолів у дорослого птаха призводить до зниження яйценосності у курей. При цьому грудна кіста стає м'яка, а кістки ніг і крил - ламкими; тоншає шкаралупа яєць, значно знижується виводимість курчат.

У кормах рослинного та тваринного походження кальційфероли зустрічаються в дуже невеликих кількостях.

В організмі тварин біосинтез вітамінів відбувається в шкірі під дією ультрафіолетового проміння. При утримуванні цілими роками тварин і птахів в закритих приміщеннях природні джерела вітаміну практично можуть не враховуватися і вся потреба організму тварин у кальційферолах повинна покриватися за рахунок внесення їх до складу комбікормів.

Ергокальційферол (вітамін D2) одержують шляхом опромінення ультрафіолетовими променями ергостерона, отриманого з пекарських дріжджів.

Холікальційферол (вітамін D3) дуже чуттєвий до кисню повітря. Біологічна активність кальційферолів неоднакова по відношенню до різних видів тварин. Протирахітна активність холікальційферола тварин майже в 30 разів більше активності ергокальційферола у птахів. Тому в комбікормовій промисловості застосовують більш універсальні препарати вітаміну D3.

Токофероли (вітамін Е). Цей вітамін поєднує групу з восьми вітамінів, найбільш значимим з яких є а-токоферол. Вітамін Е необхідний для нормального процесу розмноження, впливає на обмін речовин, підтримує функції печінки. У курей-несучок нестача вітаміну Е в раціонах може викликати 100 %-у смертність ембріонів, не знижуючи при цьому яйценосності.

У тварин нестача в організмі вітаміну Е викликає загальну м'язову дистрофію. Токоферол синтезується тільки рослинами. Середня потреба тварин у вітаміні Е 1-2 мкг на 1 кг їх маси в день.

Нафтохінони (вітамін К). Цей вітамін необхідний для підтримки нормальної згортаючої здатності крові, регулює клітинний обмін речовин. Крім того, є ряд похідних цього з'єднання, що володіють високою К-вітамінною активністю, і кілька провітамінів К (менадіон, вікасол та ін.).

Вітаміни групи В.

Вітаміни групи В мають загальний характер біологічної дії. Їх називають антиневритичними, бо регулюють діяльність нервової системи. Вони беруть участь в діяльності ферментних систем, забезпечують перетворення білків, вуглеводів та жирів в організмі.

Тіамін (вітамін В1). Тіамін бере участь у водному обміні, зв'язаний з функцією органів кровотворення, регулює діяльність серця, центральної та периферійної нервової системи, виконує захисну функцію шлунково-кишкового тракту, підтримує нормальну перистальтику кишечнику.

Рибофлавін (вітамін В2). Цей вітамін забезпечує в організмі реакції дегідрування, зв'язаний із засвоєнням білків та жирів, бере участь у механізмі зору й обміні інших вітамінів групи В.

Пантотенова кислота (вітамін В3). Будучи складовою частиною коферменту А, відіграє фундаментальну роль в окисленні та біосинтезі жирних кислот, декарбоксилюванні кетокислот, синтезі лимонної кислоти, утворенні фосфоліпідів. Вітамін В3 необхідний для нормального розмноження свиней, сприяє підвищенню приросту маси тіла птахів, збільшенню яйценосності. Він необхідний для нормальної функції слизових оболонок та шкіри, пігментації вовни.

Х о л і н (вітамін В4). Відноситься до незамінних аміноспиртів. Він входить до складу лецитину, сприяє утворенню тканин, необхідний для жирового обміну, а також обміну каротинів і ретинолів. Виявляє велику активність у присутності вітаміну В12.

Багаті холіном тваринні білкові корми, кормові дріжджі, шроти.

Нікотинова кислота (вітамін РР чи В5). Відіграє головну роль в окисленні та біосинтезі жирних кислот, бере участь у каталітичних окислювально-відновних реакціях клітинного обміну речовин. Вітамін РР часто називають антипеллагричним вітаміном. Пеллагра (груба шкіра) зовні виявляється у свиней у виразках слизових навколо рота та язика. У птаха спостерігається погане опірення, слабкість ніг, затримується ріст, виявляються інші порушення.

Багато нікотинової кислоти міститься в кормових дріжджах, тваринній та рослинній білковій сировині, особливо в соняшниковому й арахісовому шротах.

Піридоксин (вітамін В6). Вітамін займає центральне місце в білковому обміні та відіграє важливу роль у перетвореннях амінокислот, здійснюючи реакції їх переамінізації і декарбоксилювання; важливий для жирового, вуглеводнвого обміну, функцій центральної нервової системи.

Симптоми недостатності піридоксина різноманітні: дерматити, зміни в нервовій системі, уповільнення росту молодняку; у свиней розвиток анемії, зміни у печінці.

Піридоксином багаті висівки, зерно, шроти, сухі дріжджі. Бідні - білкові корми тваринного походження.

Фолієва кислота (вітамін В9 чи Вс) має протианемійну діє, необхідна для кровотворення. Недостатність вітаміну у курчат та індюшат призводить до порушення росту й опірення. У дорослого птаха спостерігається скуйовджене опірення, дерматити, депігментація пера, знижується яйценосність і збереженність ембріонів. У свиней, кроликів недостатність вітаміну знайти не вдається, тому що він у достатній кількості синтезується мікрофлорою кишечнику.

Фолієва кислота зустрічається практично у всіх кормах, особливо багато її в люцерновому борошні, соєвому шроті, рибному борошні, кормових дріжджах.

Ціанкобаламін (вітамін В12) також необхідний для кровотворення. Його називають антианемійним, тому що відсутність його у кормі призводить до розвитку анемії. Він позитивно впливає на ріст тварин, кровотворну функцію організму, а також на обмін білка, який впливає на регулювання оптимального балансу в організмі метіоніну, треоніну, валіну, лейцину та ізолейцину. Особливо важливо це при незбалансованості раціонів по амінокислотному складу. Ціанкобаламін зв'язаний також з обміном жирів.

Недостатність ціанкобаламіна виявляється в уповільненні росту молодняку, поганому засвоєнні корму. У деяких тварин спостерігається анемія, грубіє шкірний покрив, виникають дерматити. У птахів - псується опірення, зменшується кількість потомства, підвищується загибель ембріонів і збільшується смертність курчат.

Ціанкобаламін не синтезується вищими рослинами, тому в кормах рослинного походження він практично відсутній. Основними продуцентами ціанкобаламіна служать мікроорганізми - бактерії, актиноміцети і деякі види одноклітинних водоростей. Останні є джерелом нагромадження вітаміну В12 в організмі риб. Тому невелика кількість ціанкобаламіна міститься в рибному борошні

У жуйних тварин мікрофлора рубця активно продукує вітамін В12. Інтенсивність цього мікробіологічного процесу підсилюється при надходженні з кормом мікроелемента кобальту, необхідного для побудови молекули ціанкобаламіна. У кишечнику багатогастричних тварин та птахів в невеликих кількостях також відбувається синтез вітаміну, однак він не покриває в повній мірі потребу організму в ньому.

Біотин (Вітамін Н). Бере участь у клітинному обміні речовин. Його дефіцит веде до порушення реакцій карбоксилювання та гальмує синтез жирних кислот. Особливо важливий вітамін Н для молодняка сільськогосподарських тварин і птахів. Оскільки він в організмі не синтезується, то повинен надходити з кормом.

Аскорбінова кислота (вітамін С). Бере участь в окислювально-відновних процесах, синтезі колагену і проколагену, а також нормалізації проникності капілярів. Введення в корм вітаміну С знижує потребу у вітамінах А, Е, В1, В2 та Вс.

Аскорбінова кислота підвищує опір організму до інфекційних захворювань та стресів. Вітамін С в природі синтезується рослинами і може вироблятися в організмі більшості тварин. Насіння і зерна вищих рослин практично позбавлені аскорбінової кислоти.

Аскорбінова кислота легко окисляється та руйнується при зберіганні, тепловій обробці кормів. Варто також враховувати стресові ситуації промислового вирощування та утримання тварин і птахів, їх підвищену продуктивність. Це призводить до необхідності додатково вносити вітамін С в рецептуру кормів.

 

Сертифікат якості - переглянути...