- 06.04.2021
- Розділ Інформаційні статті
- 356
Беззаперечним фактом є залежність продуктивності відлученого молодняку від збалансованості раціонів годівлі за вмістом основних поживних речовин. Всі необхідні речовини в молочний період народжені телятка отримували з молоком матері. Задля подальшого забезпечення інтенсивного росту та повноцінного розвитку, необхідне живлення (протеїнове, мінеральне, вітамінне) в післявідлучений період телята мають отримати в своїй годівниці. Підготовка до переходу на самостійне
Комбікорми КОМБІ™ та БВМД ДИВО™ в годівлі курчат бройлерів кросу КООБ-500 Для проведення досліду з добових курчат бройлерів кросу КООБ-500 – аналогів за живою масою – було сформовано три групи (таблиця 1) по 20 голів у кожній. Курчат утримували в приміщенні на глибокій підстилці з дотриманням рекомендованих технологічних параметрів і ветеринарних вимог. Протягом 5 днів
Надмірне використання антибіотиків у тваринництві загрожує здоров’ю людей у всьому світі, йдеться в щорічному звіті 2018 продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO). Через зловживання антибіотиками деякі види інфекцій вже практично не піддаються лікуванню. Їх систематично використовують не тільки для лікування захворювань, а й для профілактики та стимулювання росту. Поняття “антибіотик-стимулятор росту” стало загальноприйнятим, звичним та
УДК 636.5:084.524 Блюсюк С.М., к.с.-г.н., доцент, ПрАТ «Зернопродукт МХП» Ладижин, Україна, E–mail: blusuk@mail.ru Бучковська В.І., к.с.г.н., доцент, кафедра годівлі, розведення тварин і технології кормів Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва Подільський державний аграрно-технічний університет Кам’янець-Подільський, Україна, E–mail: butschk@mail.ru Євстафієва Ю.М., к.с.г.н., доцент, кафедра годівлі, розведення тварин і технології кормів Факультет технології виробництва і переробки продукції тваринництва Подільський державний аграрно-технічний університет Кам’янець-Подільський, Україна, E-mail: pp.nika@mail.ru Харкавлюк
Розвиток промислового тваринництва супроводжується постійним пошуком компонентів, які сприятимуть стимуляції процесів травлення й більш повноцінному використанню поживних речовин раціону, у тому числі, його мінеральної частини. Застосування кормових добавок в кінцевій меті має підвищити ефективність виробництва продукції шляхом покращення її якості та збільшення кількості. Висока санітарно-гігієнічна якість молока та молочних продуктів повністю залежить від організаційної роботи